tirsdag den 23. oktober 2012

Barcelona, Barce lana og BarcelonetaI disse regnfulde og småkolde dage er det godt at tænke tilbage på en dejlig ferie. 14 dage i en lækker lejlighed i Barceloneta, på Passeig de Joan de Borbo, med udsigt over havnen.
Billedet til venstre er strandpromenaden på en overskyet dag, her løb vi vores motionsture, sammen med et par hundrede andre, men der er plads til alle.
Barceloneta bydelen er oprindelig bygget til fattige fiskerfamilier, så lejlighederne er små, gaderne er smalle, men det oser af rolig spansk stemning. Nogle steder er der sat store krukker ud, for at pynte op, andre steder hænger der vasketøj, hvilket jo bare vidner om at  her bor der mennesker der  lever et dagligt liv.
Vi havde hjemmefra givet hinanden hånd på at vi skulle slappe af, og kun gøre det vi havde lyst til, og sådan blev det. Morgenmad indtaget på altanen, med god tid til at sidde og se på alt det der skete på fortovet nedenunder, og ude på vandet. Frokosten blev ofte et par salattomater, en rød peber og en advokado, indkøbt henne om hjørnet, og det smagte himmelsk.
Eftermiddagene blev oftest brugt til ture rundt i byen, både med metro og på gåben. Det sidste er absolut den bedste måde at opleve byen, men der kan spares en del tid med metro. Vi har været i Barcelona tre gange før, så vi var forberedte på at mange butikker holder siesta fra kl. 14 til 17, men det giver rigeligt tid til at ose og shoppe alligevel, for der lukkes først ved 20 tiden.  
Vi havde nogle få butikker vi gerne ville finde, og der var nogle spisesteder vi blev glade for sidste gang som vi ville finde igen, men ellers var det bare med at nyde byen og se hvad den ville berige os med denne gang. Vi brugte mest tid i bydelene Gotic, Raval og allermest i Born. Vi hører ofte at der bliver talt om Ramblaen, for os er det en gade vi orienterer os ud fra, ikke et sted vi opholder os - det er alt for dyrt, ucharmerende og maden er sjælden rigtig god der.
En af de butikker jeg håbede at gense var
La barce lana, og butik med unika væveting og garn. Bagerst i butikken sidder indehaveren og væver på en kæmpe væv, og så har hun en rumdeler med garn. Hvis du kommer til byen og vil se denne lækre butik så ligger den på Carrer de l´Argenteria i bydelen Born.
Her fandt jeg noget rigtigt lækkert mohair garn, som jeg ville strikke et sjal til vores nabo Pia af. Hun fyldte 50 for nyligt, og hun er ganske særlig, derfor skal hun også have en ganske særlig gave. Af andre butikker vi er nødt til at besøge er Desigual et must. Denne gang blev "fangsten" en kjole, en frakke, en taske og så en t-shirt til Jan. Det er så flot det tøj de laver, jeg kunne nemt bruge rigtig mange penge der - og det gjorde jeg så. 
Noget vi også havde glædet os til at gense var klosteret på Montserrat. Toget fra Pl. Espanya og til Cremallera, derefter et lille bjergtog op til klosteret. Derfra er der mulighed for endnu et
lille tog højere op. Det gjorde vi, og gik så en runde rundt og ned til klosteret igen. En dejlig tur på 4-5 km, som fik rørt lårmusklerne lige tilpas til at vi vidste at de var i live. Vejret var helt forrygende godt den dag - og vi nød at have god tid, bare gå og nyde udsigten. At turen derop så også bød på katolsk messe og gregoriansk korsang var bare med til at gøre dagen endnu bedre. 
Vi var til fordbold, selvfølgelig var vi det, vi er begge to glade for at se Barcelona, så vi var både til CL kamp, og liga kamp. Det er altid en kæmpe oplevelse at se forbold på Camp Nou, og denne gang var ingen undtagelse. 
Vi fik også opgraderet vores FCB tøj, med et par bluser og et par jakker - jow jow, vi førte os frem.                               
Til sidst lidt om de 200 gram lækre fibre jeg købte dernede. De er nu omsat til et sjal "Noget der ligner" til Pia, et halsrør til mig, og så er der til yderligere et halsrør, men det skal nok være et med noget hulmønster, så det venter på at jeg bliver inspireret. Det skal dog fortælles om garnet, at det duftede/lugtede noget af får, og at mine hænder blev så bløde af al den lanolin der stadig er i garnet. Lækker luksus, og så til bare 88 kr for 200 gram. Næste billede er også af sjalet, så følger et billede af en anderledes malet hus i Barceloneta, måske ikke så kønt, men meget specielt.
 


6 kommentarer:

 1. Uha! Det vækker minder. Jeg har været der for en del år siden og det er en dejlig by. Lækkert garn du har fået indkøbt som er blevet til et rigtig fint sjal.

  SvarSlet
 2. Og nu er jeg i Barcelona, kan du anbefale et godt sted at spise? Tak for dine billeder og fortælling :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er en der hedder Taller de Tapas, den ligger på C. L´Argenteria 51 Born, de laver nogle fantastisk lækre Tapas. Ved siden af garn butikken (i smøgen) ligger der også en god resturant.
   Hvis det er vejr til at sidde ude, så skal I tage til Passeig de Joan de Borbo, der ligger også en Taller de Tapas, der kan man siddde udendørs og spise - det er noget så dejligt.
   Nyd byen - jeg glæder mig til at høre.

   Slet
 3. Åhh, jeg får helt lyst til at tage afsted. Har aldrig været der - kun snakket om at tage dertil.

  SvarSlet
 4. Tag roligt afsted Marianne, jeg tror ikke at du vil blive skuffet. Dog synes jeg at september er den bedste måned, der er den værste sommervarme dampet af, der er ikke lige så tæt af turister som i august, men der er stadig rigeligt varmt til udeliv og badeliv.

  SvarSlet
 5. Åh, får sådan en lyst til at tage til Barcelona igen. Skøn-skøn by! Elsker stemningen, maden, kulturen etc. Boede dér i et halvt år i 1992 (hvor jeg i øvrigt mødte min mand lige midt på La Rambla) og igen et halvt år i 1997 - og har været på små visit/ferier nogle gange siden - bliver aldrig træt af den by.

  Kh. LisbethK

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif