mandag den 26. december 2011

Julegaver 2011

På sådan en dejlig 2. juledag bliver der tid til at lave et indlæg på bloggen. Den lever et lidt stille liv, men det skyldes både at der ikke var så meget at vise frem, og så den kendsgerning at det er svært at nå alting.
Der blev strikket lidt til julegaver, og modsat hvad reklamebranchen forsøger at bilde os ind, så falder bløde pakker på et godt sted i min familie. Først to gaver som skulle sendes ud i verden - eller i hvert fald til Østjylland. Strømper til en svigersøn, og grydelapper til en anden. Grydelapper strikket i Fritidsgarn, filtet lidt så de blev lækre og tætte. Strømpegarnet var fra lageret, sandsynligvis købt hos Markno.
 Der blev strikket halsrør til nogen af de voksne piger. 
Til venstre ses først et grovere et, strikket i Chunky fra Hjertegarn. Et meget lækkert garn i 98 % babyalpaka og 2 % nylon. Det er ligesom en række luftmasker der skal strikkes med, det er meget elastisk og lækkert blødt, og så vejer det næsten ingenting. En god oplevelse at strikke med - og det færdige resultat var så lækkert og blødt, med tryk på et langt ø.
Det andet halsrør strikket i Rustic fra Hjertegarn. Her er indholdet 83 % babyalpaka og 17 % nylon. Dette garn er noget tyndere, endnu mere elastisk og også her er det færdige reslutat meget lækkert og blødt. Pulsvarmerne er også strikket i Rustic. Alle tre opskrifter fundet i Kreativ Strik, forskellige numre.
Der blev også strikket et halsrør i Navia Trio, dobbelt garn - og i mønsteret fra Stockholm Scarf, og et par pulsvarmere i samme mønster, men i enkelt tråd. dette sæt blev desværre ikke foreviget i mit kamera, da tiden blev lidt knap tæt på jul, da det var min lod at arbejde både d. 23. og d. 24. i dagvagt. 
Sidste strikkede julegave fra min hånd i år var en ottekantet poncho.
Den er designet af Lene Trojel Bertelsen, købt ved Uldbutikken, Haderup (jeg kan ikke finde et link !).  Opskriften er meget let at følge, så det gjorde jeg - ingen svinkeærinder overhovedet. Garnet er  Gotlandsk Pelsuld, lidt hårdt ved fingrene at strikke i, men dejligt formfast når det er vasket. 
Ældste havde selv bestilt denne poncho, så mon ikke den falder i god jord, jeg synes faktisk at den er ret flot i al sin enkelhed.
Nu vil jeg vende tilbage til familien og nyde min fridag i fulde drag, og ønske alle der læser med her et godt og lykkebringende nytår. Må den forme sig med mange glæder, med gode oplevelser og megen strik.


6 kommentarer:

 1. Sikke nogen fine gaver du har strikket. Jeg er især vild med ponchoen.
  Glædelig jul til dig og din familie

  SvarSlet
 2. Tusind tak Merete - også en glædelig jul til dig og dine.

  SvarSlet
 3. Flot poncho og lækre halsrør:-) Rigtig glædelig jul!

  SvarSlet
 4. Tusind tak Irene - dejligt at "se" dig her igen.

  SvarSlet
 5. Hold da op, hvor har du været produktiv. Det er mange fine sager du har fået lavet og ponchoen er da skøn. Også et forsinket glædelig jul herfra.

  SvarSlet
 6. Ja, den poncho kunne også godt hoppe op må mine pinde i en fart. Den er smadderflot. Du har da været rigtig gaveflittig!
  Også godt nytår til dig.

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif