fredag den 8. juli 2011

Trøje i Dansk Pelsuld

Så kom dagen for fremvisning af trøjen strikket af dansk pelsuld. Jeg er rigtig glad for den, synes at det er en skøn farve. Jeg er også glad for den, fordi det er første gang jeg rigtig lykkes med at ændre på en opskrift, og så få en brugbar trøje ud af anstrengelserne. Mønsteret er herfra, og ændringerne består dels i at trøjen er blevet lidt længere, men også at det er blevet til en lukket trøje. Det falder bedst i tråd med det som Jans yngste datter bruger - og hun var modtageren af denne trøje. Hun fik den igår, på sin 30 års fødselsdag - den passer hende godt, og hun så ud til at kunne lide den. 
Mønsteret var let at følge, det eneste der var ved at drille meg noget var opsamling af masker til den rouleau der kanter bærestykket. Hvis man ikke føler der samme række i opsamlingerne trækker det skævt, tro mig - jeg har prøvet. Men da først den var strikket, så var det bare sjovt.
Det er første gang jeg strikker en trøje i Dansk Pelsuld, og sikkert ikke sidste. Det er så flot i den måde farverne changerer, men det egner sig bestemt bedst til overtøj, - jeg ville ikke bryde mig om at have det direkte på kroppen. Efter vask falder det flot, og alligevel med et hold der gør at det virker fast og godt, ikke spor slasket. Alt i alt en succés.
Knapperne som jeg fandt på Rosenlund Gårdbutik er så flotte, og er lige i øjet til denne trøje. Margrethe Sejersen som huserer derude er rigtig god til at vejlede, og det er så dejligt at møde et menneske som virkelig brænder for det hun laver.
Siden sidst har jeg også fået min gave i Garn og The byttet. Jeg fik en pakke helt fra Finland, og nedenunder kan I se hvad Katarina sendte til mig. Hun har selvfølgelig også en blog;  inaknits.blogspot.com, og det er jo noget af det der er sjovt - se nogle blogs derude som jeg ellers ikke lige ville komme forbi. Utroligt så meget der bliver kreeret rundt omkring - og inspirationen er god for mig.
Min gave blev også vel modtaget her; birgittavavare.blogspot.com

10 kommentarer:

 1. Trøjen er altså superflot, og rustik. Jeg elsker den farve. Jeg kender godt Margrethe Sejersen fra en butik i Hadsund, som hun har sammen med andre smykkekunstnere, sælger af gamle møbler osv. Jeg har dog stadig et besøg til gode i hendes Gårdbutik.

  SvarSlet
 2. Sikke en skøn pakke du har modtaget. Det er sjovt at bytte pakker med andre.
  Trøjen er også flot.

  SvarSlet
 3. Hej, er det i 8/2 eller 5/2 garnet ??

  SvarSlet
 4. Tusind tak til Charlotte og Merete.
  Fynpige - jeg kan ikke lige finde ud af de numre, men det er den med løbelængden
  275 pr 100 g, og jeg har strikket på p. 4½

  SvarSlet
 5. Hvor er den blevet sød. Jeg synes bedre om den lukket, sådan som du har gjort.
  Det er rigtigt, dét du skriver om Pelsuld. Det stikker, men det er dejlig formstabilt, og lækkert at strikke med, synes jeg også.

  SvarSlet
 6. Sikken en smuk og vellykket trøje - de knapper er lige i øjet. Flot gave at give :-)

  SvarSlet
 7. Hvor er det bare en smuk trøje, og knapperne er også rigtig flotte. Har tilgode at prøve pelsulden, men kan da se at det er et udemærket garn.

  SvarSlet
 8. Hvor er den fin din grønne trøje ;)
  Der var en der var heldig at få sådan en fin gave.

  Yt

  SvarSlet
 9. Hej. så er det 5 5/2 garnet du har brugt, den tykke af DP. Jeg har med sikkerhed haft dit garn i hænderne, ex. job "lavede" jeg det garn *smil*

  SvarSlet
 10. Hvor er trøjen fin. Rosenlund Gårdbutik er dejlig, jeg har været der og fik også købt noget.
  Knapperne er rigtig flotte.
  Majbritt

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif