søndag den 24. juli 2011

Raya er afleveret

Så er Raya med feminin hætte færdigstrikket, monteret og afleveret til rette vedkommende. Det har været en fornøjelse at strikke den, en masse omvendt ret, som giver mulighed for at se tv, og så to borter som lige krævede lidt opmærksomhed.
Jeg valgte at strikke de to forstykker og ryggen sammen - jeg er ikke så vild med at montere, og jeg har så svært ved at se hvad en sidesøm gør godt for en strikketrøje. Trøjen er også forlænget lidt, efter ønske fra yngste, som helst vil have trøjer til at gå godt ned om bagen. Skuldersømmene er strikket sammen fra vrangen. Ellers er opskriften fulgt til punkt og prikke, og det er en god opskrift - Lene Holme Samsøe skriver godt. Opskriften siger Felted Tweed DK fra Rovan (50% merinould, 25% alpacauld, 25% viskose), jeg brugte SoftWoolSilk fra Gepard (65% merinould, 35% silke) løbelængden den samme - 50 g 175 m.
I indledningen til opskriften skriver hun; "Her skal tungen holdes lige i munden", men jeg synes nu at man bliver holdt i hånden hele vejen, og der er et godt diagram, så det er ikke i den svære ende. Mønsteret er lige i øjet, og kunne sikkert også bruges i andre strikketing - så det skrives bag øret.
Monteringen gik som en leg, jeg plejer ellers at smide strikketøj med ærmekupler nederst i strikkekurven. Dennegang gik jeg bare igang, og vupti, så var det færdigt.
Midt under processen med Raya, fik jeg helt vild lyst til at strikke et par strømper, med 5 pinde, ligesom jeg lærte da jeg ikke var ret gammel. Garnet fra Finland blev fundet frem, og så fik Jan et par sokker. De blev meget flotte, diskrete farvechangeringer giver dem liv, så hvis du læser med her Katarina, så er jeg meget glad for det garn du sendte.
Det sidste billede er også af yngste i hendes nye trøje, og hun blev rigtig glad for den. Billederne er lidt mørke, men sådan er det danske sommervejr lige for tiden.

9 kommentarer:

 1. Hvor er det synd at billederne er så mørke, at man ikke kan se trøjen rigtigt. Men den ser ud til at være god.

  SvarSlet
 2. Ja Merete, de billeder er alt for mørke - jeg må håbe at hun kommer på besøg på en lysere dag - og at hun har trøjen på. Men tro mig - den er god.

  SvarSlet
 3. Ihhh - den er blevet flot Sigrid! Jeg mangler stadig en del på min og lige nu strikker jeg på noget andet:-)

  SvarSlet
 4. Den er jeg også lidt forelsket i, og nu har jeg mod til også at prøve. Gode ændringer du har lavet, jeg gider heller ikke alt for megen montering og heller ikke korte trøjer. Den ser dejlig ud. - Har du ikke et fotoprogram der følger med kameraet - automatisk justering, eller hvad det nu hedder, kan gøre underværker på en mørk dag.

  SvarSlet
 5. Smukt mønster, og hvor er den blevet flot - jeg synes at den præsenterer sig bedre på din datter end i bogen. Endnu engang er jeg fristet!:-)

  SvarSlet
 6. Den ser vel nok flot ud, den trøje - fint og lidt indviklet? mønster. Det er dejligt at kunne vkesle mellem koncentreret arbejde, og fjernsynsstrikning. Jeg skal også lige have hul på sokkestrikning igen - det har jeg ikke praktiseret siden 70'erne. Jeg skal lige have fundet en god opskrift.

  SvarSlet
 7. Megaflot. Helt igennem genial. Montering er heller ikke min staerke side hehe.

  SvarSlet
 8. Hvor er det en flot trøje. Jeg vil give dig ret i , at Lene Holme Samsøe laver gode opskrifter både til børn og voksne.

  Jeg er nye læser af din blog og synes du laver rigtig mange fine ting.

  VH Emmy

  SvarSlet
 9. Mange tusind tak til Lin og Emmy - det er dejligt at vi kan inspirere hinanden.

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif