onsdag den 29. maj 2013

Strikkede bluser - til mig Første ting der skal fremvises, er ved at være en gammel sag, men mangel på fotograf gør at den først kommer nu. Den kommer så i en udgave der er vasket tre gange, for det blev en yndling fra første dag. Jeg ville strikke No.23 og i mine gemmer fandt jeg noget Donegal . Men da jeg kom i gang med at strikke blev det tydeligt at dette garn var så flot i sig selv, at modellen måtte være helt enkel, derfor blev det så bare til en helt almindelig raglan bluse. Jeg elsker den, den er blød, enkel og garnet er rimeligt formfast.
Næste ting, også til mig selv, er en bluse der har stået på  min ønskeseddel i flere år. Helga Isagers Olive men den blev udskudt den ene gang efter den anden, fordi jeg troede at opskriften  kun fandtes på engelsk. Glad blev jeg under et besøg i Tøndering Strik, da jeg erfarede at den kunne købes på dansk. Lige på stedet besluttede jeg at så var det nu den skulle strikkes, og med hjem "fik" jeg Tvinni Tweed i en smuk lys grøn farve. I min Supersoft kasse havde jeg noget råhvidt, og jeg nøjedes med den ene farve, for at få et roligt udtryk. Den er blevet ligesom jeg håbede, og jeg er vild med den.
Det sidste der skal vises er 2 par strømper. De grønne strikket toe-up, 2 på en gang, lige ud ad landevejen i Brugsens strømpegarn. Det andet par strikket i Opal garn, med de dejlige Knit pro strømpepinde, opskriften er i hovedet - dejligt tv-strik. Begge par er tænkt til en ung mand der er vild med hjemmestrikkede strømper.15 kommentarer:

 1. Den ser skøn ud din raglan-bluse og din Olive er blevet super flot i de farver :)

  SvarSlet
 2. Ja, man skal huske sig selv også :-)jeg har også strikket no23, og den er så dejligt enkel og anvendelig. Olive har jeg tilgode, men den kommer også på pindene her på et tidspunkt.Jeg kan godt lide dit enkle farvevalg.Sikke et smukt mønster på de blå sokker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Mona, nogen gange skal det være plads til egenforkælelse, og i år er jeg på førstepladsen til strik. Ikke hele tiden, men meget.
   Olive er en vinder, og den kunne godt dåsen søster her.

   Slet
 3. jeg har også strikke Olive, men ikke valg et så pænt garnvalg som dig. Det er nogle fine bluser.

  SvarSlet
 4. Olive er altså også så lækker. Jeg er også i gang med den og skal have nogle flere af dem til vinter.
  Raglan blusen er altså også lækker, sikke noget skønt garn.

  SvarSlet
 5. Rigtigt flot. Du har ret. Det roede garn er meget flot og "traengte" kun en meget enkel model. Olive er superflot. Den tror jeg jeg vil kigge lidt naermere paa.

  SvarSlet
 6. Det er nogle meget smukke modeller. Især det røde garn er jeg vild med - det er rigtig flot.

  SvarSlet
 7. Sikke et par lækre bluser . Olive er også på min ønskeliste ,blir ikke lige nu, men efter at have set din - sommer så skøn - er Olive rykket lidt frem igen ;0))

  SvarSlet
 8. Dejligt at du prioriterer strik til dig selv (siger ego-strikkeren her) - og sikke nogle smukke bluser du har fået dig!

  Jeg har overvejet at strikke endnu en Olive, da den første er lige stor nok.

  SvarSlet
 9. Dejligt at få et par smukke nye trøjer. Har altid syntes at tweed fortjener helt enkle modeller, så man kan se de fine nister :-) Din isager er også blevet meget enkel og smuk :-)

  Du har en dygtig datter - det må være dejligt at arbejde sammen om sådan et fint projekt :-)

  SvarSlet
 10. Hvor ser de bare smukke ud! En skønne dag er jeg nødt til at lære den kunst! KH J

  SvarSlet
 11. Inspiring story there. What occurred after? Good luck!  my page Weight Loss Pills Similar To Phentermine

  SvarSlet
 12. Hjemmestrikkede stromper er best :-))) Fantastisk har du strikkt bluser... Helga Isagers Olive er drømmen.
  Kan tenker meg at de bluser er herlig å bære. Kos deg. Hilsen sender Viola. Ha riktig god adventstid

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif