torsdag den 25. april 2013

Min designerspire


Jeg har lige afsluttet et meget spændende forløb sammen med min yngste datter.
Hun går på TEKO i Aarhus, og skulle lave en herrekollektion. Hun havde et ønske om at det bl.a. skulle indeholde en strikket trøje, og en strikket matros hue.
Hun tegnede så en trøje i skitseform, som hun kunne tænke sig, og vi mødtes over en masse forskellige strikkebøger, for at se på forskellige strikketeknikker der kunne komme i spil. Valget faldt på netpatent, fundet i Masker og mønstre Derefter gik vi på garnjagt, og valget faldt på Natur Uld da det kunne give det rustikke look hun var ude efter.
En strikkeprøve blev lavet, og sendt til Aarhus, og yngste havde den i hænderne et par dage, derefter kom der en nu skitse, som var lavet efter at den skulle lade det flotte netpatent komme helt til sin ret.
Så gik jeg igang med flere strikkeprøver, og regnemaskine, for jeg kunne ikke finde nogen opskrifter i netpatent jeg kunne læne mig op ad. Det gav lidt hovedbrud, dertil erfarede jeg at hvis jeg tabte en maske, så var jeg nødt til at strikke baglæns 4 rækker ned, for det var mig ganske umuligt at samle dem op uden at den kunne ses.
Men "vedholdenhed" er mit mellemnavn, så endelig kom jeg i mål. Jan blev udset som prøvemodel, billeder blev taget og sendt afsted, og så kunne jeg bare vente på at høre om jeg havde tolket hendes skitse rigtigt. Og ja- hun var glad og tilfreds. Men men hun ville altså også gerne have 2 "Lille Per huer".
Jamen selvfølgelig, mor stiller op. Her valgte vi Hjerte Bom-mix, da det jo er en sommerkollektion, så skulle det være lidt lette huer.
To dage før det hele skulle vises frem kom yngste herhjem, og vi skulle hjælpes ad med at gøre det hele færdigt, lave pompoms og sætte hvide snore på huerne, og så sprang der en lille bombe. Hun havde en aftale med 3 unge mænd der skulle vise hendes tøj frem, og det kunne nu være rigtigt godt hvis de alle tre havde ens huer på. Suk - jamen selvfølgelig. Turbostrikke den sidste hue, vi nåede det hele og yngste blev afleveret i Aarhus ca en time før modellerne ville ankome til sidste prøvning. Og så var det bare at vente og høre resultatet. Hun fik fine udtalelser, og store roser, - og så er enhver mor jo glad, men døm selv, billeder findes på nedenstående link.

http://solveigrisvig.wordpress.com/2013/04/25/menswear/

Jeg synes at det har været en meget spændende proces, og sjovt at have sin datter som arbejdsgiver.

12 kommentarer:

 1. Super flot design og hvor er din datter heldig at have dig til at strikke ideerne :-)

  SvarSlet
 2. Fantastisk flot. Du er jo en eminent strikker og din datter laver flot og spændende design.

  SvarSlet
 3. Tusind tak lene, dejligt at lave noget sammen med ungerne, - også når de ikke er små længere.
  Også tak til dig Laila for de pæne ord, men det er da en dejlig følelse når man rigtigt lykkes med noget.

  SvarSlet
 4. Hold da helt op en dygtig datter du har og en dygtig mor din datter har, det er utrolig flot :-))

  SvarSlet
 5. Hold så helt op, hvor er det bare smart og elegant - fedt tøj. Hende kommer vi da helt bestemt til at se mere til - og den trøje du har strikket, den er virkelig flot - meget smukt netmønster. Lilleper-huen er rigtig god, sjov idé med den hvide trosse - humoristisk og smart :-)
  Jeg kan godt forstå du nød det samarbejde, og det er jo en stor succes for jer begge på flere fronter.

  SvarSlet
 6. Tusind tak Helvig og Mona, jeg lader rosen gå videre til afkommet

  SvarSlet
 7. Nej hvor flot, sikke nogle fine ting du har lavet. Din datter er en dygtig designer, men du er også virkelig god til at strikke efter hendes anvisninger. I er gode sammen. Skønne billeder af drengene i huerne og trøjen.

  SvarSlet
 8. Herligt herligt. Jeg maatte jo ind og snuse paa linket. Flot toej, laekre billeder. Lille-per huerne er geniale. har du skrevet ned??????
  Kraven paa jakken er meget spaendende. Gir mig en eller to idéer til den frakke jeg selv er ved at sy.
  Tillykke til baade mor og datter.

  SvarSlet
 9. Det er da en imponerende sweater.. den er rigtig fin!!!! I er dygtige begge to.. og sikker du får produceret! jeg er blæst tilbage. Kh Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Christina, jeg bringer rosen videre :-)

   Slet
 10. Nej hvor er det nogle fine modeller. Jakken er jeg vild med.

  SvarSlet
 11. Hvor ser kollektionen godt ud. Det er ikke bare brugbare modeller, der er også finurlige detaljer :)

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif