lørdag den 21. juli 2012

Mor og søn

I forsommeren har både Jans yngste datter og hendes ældste søn fødselsdage. Jeg ved at hjemmestrik står højt i den lille familie, så derfor var pindene i gang.
Tobias fik en stribet sag i Bommix Bamboo, 70 % Bamboo og 30 % bomuld. Opskriften findes lige her. Det er Lene Holme Samsøe der har begået den, og jeg fulgte opskriften næsten slavisk. Ændrede lidt på stribesammensætningen, og forlængede ærmerne med 8 cm. Der er jo nogle år hvor drenge vokser lidt uharmonisk, og lige nu har Tobias meget lange arme. Pyt, det kan der tages højde for, og det ender jo nok med at han bliver samlet sammen til en flot ung mand om nogle år.
Mor Irene fik en Nikita, også af Lene Holme Samsøe. Den findes i bogen Mere feminin strik.
Jeg har strikket den i Symfoni fra Løvegarn, som er 100% Merinould, og så blødt og lækkert. Trøjen er rigtig sjov at strikke, to firkanter strikket ud fra midten, disse strikkes sammen, og ærmerne strikkes udad. Ingen montering, men bare en masse sjov. Sådan kan jeg lide det.
Til sidste et nærbillede af Nikita, som godt kunne få en søster der skulle sidde på mig. Måske rød ?
 

6 kommentarer:

 1. Frække striber Tobias har fået sig der og Nikita er bare super flot :)

  SvarSlet
 2. Dejlig drengetrøje - dem er der desværre ikke så mange af, synes jeg - og vakse farver. Det er sjovt, som man kan se sig blind på nogle opskrifter i en bog. Når man så ser dem i en lidt anderledes udgave, "ser" man dem pludselig meget bedre. Den er rigtigt sød - skønt mønster dér foran, jeg kan godt forstå at mor Irene ser så glad ud. Rød ville være flot:-)
  Dejligt med familie, som værdsætter ens strik.

  SvarSlet
 3. Enig - en skøn drengetrøje og heldigvis kan man da forlænge og forkorte som man vil - jeg er helt sikker på, alle lemmer kommer til at passe sammen til sidst ;-)

  Har lige bladret min Feminin strik igennem, men finder ikke Nikita, men det er nok den nyeste bog så? En meget fin trøje, der sidder rigtig godt - den ville garanteret også være flot i rød :-)

  Her står den også på Lene Holme Samsøe - men babytøj ;-)

  SvarSlet
 4. Ja flotte ser i ud begge to. Jeg er enig med strikkeheksen at det kommer til at passe sammen til sidst

  God søndag

  SvarSlet
 5. Hvor er den flot den Nikita, den har jeg ikke lagt mærke til i borgen, men den er godt nok superfin og vil blive helt forrygende i rød. Skynd dig at strikke en mere.

  SvarSlet
 6. To meget flotte trøjer som er perfekte til modtagerne!!!!

  Ja, selvfølgelig skal du da strikke en Nikita til dig selv!!!! En flot model som du synes er sjov at strikke.......mon ikke du allerede er igang?

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif