torsdag den 12. april 2012

Pind 2 og 2½

På min tur igennem lagergarnet kom jeg igen forbi noget 100 % mercericeret ægyptisk Isager bomuld, i en lækker brændt orange farve. Jeg er ikke vild med at strikke i ren bomuld, men dette garn er så flot, st det bare skulle bruges. Jeg fandt en opskrift i et tillæg til Hendes Verden Nr 33-2008; Klassisk vintage strik. Så frem med pind 2 og 2½, de er godt nok meget tynde! Men blusen er blevet meget flot, og jeg er tilfreds. Opskriften var let at følge, eneste anke var, at det er en dårlig beskrivelse af hvordan belægningerne skal monteres. Jeg skulle heldigvis mødes med strikkeklubben i går, og der er altid hjælp at få. Jeg er særlig vil med halsudskæringen, som ses herunder.
Jeg har også fået strikket en "overgangstrøje, I ved sådan til tiden hvor temperaturen svinger op og ned (vist mest ned lige nu). Den er strikket i det gamle Geilsk Tyk Uld, noget garn jeg er meget glad for, og heldigvis fik hamstret en del af da det udgik af sortimentet.
Opskriften er fra Drops, og den er meget dejlig og luftig, og alligevel varm nok til at gøre det ud for en "overgangsting". Dette var også lagergarn, så det svinder da lidt i det, uden at det er en kvalitet i sig selv. Jeg elsker at gå og flytte rundt på garnet, og drømme om hvad jeg skal lave. Nogen gange bliver garn købt med et bestemt mønster for øje, men andre 

 
gange bliver garnet købt fordi det har en dejlig farve, eller et højt 
lækkerhedstal, og så viser det sig hen ad vejen hvad det skal 
blive til. Det sidste projekt der er blevet færdig i denne omgang 
er en lille taske til alle de små dimser og ledninger der skal med den bærbare pc. 
Den blev strikket i Pelsuld, og vasket/valket. I sat nogle 
gamle læderknapper jeg har fundet på et loppemarked - 
og vupti så er den færdig. Nem lille sag, men meget vellykket.
Næste ting på pindene er No.4, den glæder jeg mig til at strikke, ikke så mange dikkedarer - bare der ud af på pind 3.
Til sidst vil jeg sige at selvom der er stille i lange perioder her på kanalen, så læser jeg rundt i blogland næsten hver dag - og det sker da også at jeg får smidt en kommentar, men oftest er jeg bare glad over al den inspiration der findes.13 kommentarer:

 1. Det er da nogle rigtig fine forårs/sommerting du har bedrevet - jeg forstår godt, at det brændt-orange garn ikke kunne få lov at ligge, det er meget smukt. Håber ikke du fik alt for ondt i arme og fingre af at strikke med det, bomuldsgarn er altså hårdt.
  Den lille jakke er også skøn. Og ja - lagergarn i lange baner er en dejlig, dejlig ting.
  Tillykke med det, dit lager førte til. Skønt med et blog-indlæg fra dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Kirsten.
   Ja, bomulds garn er skrækkeligt at strikke med - så nu går der en rum tid inden jeg gør det igen - tror jeg nok :-D

   Slet
 2. Rigtig flotte ting du har fået strikket. Ja, det er dejligt at få brugt nogle af de garner som man har liggende. Det bliver alligevel til en del gennem årene. En smuk halskant. Har du syet eller strikket den på. Det ser så fint ud med den pirotkant.

  SvarSlet
 3. Tusind tak Annelise.
  Kanten er strikket 19 p glat fra vrangen, hulrække og 3 p. glat. derefter vendt om på retten, bukket sammen i hulrækken, og syet på. En større proces, men godkendt.

  SvarSlet
 4. Meget fin sommerbluse med smukke detaljer!

  SvarSlet
 5. En virkelig fin og sød lille sommerbluse. Dejlig farve!

  SvarSlet
 6. Jeg er helt vild med den orange; sikke en skøn model her til forår/sommer! Og halsen er superflot!!!

  SvarSlet
 7. Hvor er det en fin sommerbluse, men sikke et kæmpe arbejde på pinde 2, det er fantastisk at du kan strikke på så tynde pinde.
  Halsen er blevet utrolig flot og hele blusen har en meget fin finish.
  Jeg er også vild med de øvrige ting du har lavet, du får søreme noget fra hånden.
  Med hensyn til at blogge, kan jeg godt nikke genkendende til det du skriver. Jeg er heller ikke så god til at lave indlæg, som jeg burde være, men har lovet mig selv at blive bedre, så jeg blogger i hvert fald en gang om ugen. God weekend til dig.

  SvarSlet
 8. Hvor er det dog en smuk bluse, den orange - meget elegant halskant - og så på pind 2!!!
  Jeg flytter også rundt med mit garn og drømmer og fantaserer, men jeg er godt nok ikke ret god til at nedbringe lageret, ikke fordi jeg ikke får strikket, men fordi jeg hele tiden finder et nyt spændende garn som liiige skal prøves.

  SvarSlet
 9. Et imponerende arbejde du har præsteret med den orange bluse, men resultatet er sørme også smukt. Jeg ville ønske, at jeg kunne strikke i bomuld, men nu nøjes jeg med at beundre andres kreationer :-)

  Rigtig god weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Liselotte - bomuld bliver ALDRIG min foretrukne, men blusen er blevet en ægte yndlings.

   Slet
 10. Lekker bluse. Jeg er heller ikke så veldig glad i å strikke med bomull, men iblant er det greit. Har lenge funderet på å strikke en veske til min pc.....nå tror jeg sørme at jeg skal gjøre det.

  SvarSlet
 11. Hvor er den suverænt smuk, din orange bomuldsbluse - bomuld er jo altså nu engang lækkert om sommeren. Super fin vintage model :-)

  Din overgangstrøje er garanteret også et hit i al sin enkelhed :-)

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif