mandag den 5. september 2011

Lilly, tøsetrøje og patent i alle afskygninger

Så blev "Lilly - de blødeste blade" færdig, og den var længe undervejs. Lad det være sagt med det samme, den er smuk og lækker. Den blev opstartet under Wimbledon-tennis, 1 million retmasker, det er tv-strik. Da så ærmer og bul blev samlet, så blev den mere sjov at strikke, men med de fine beskrivelser Lene Holme Samsøe laver, så bliver det aldrig et problem. Så kom den desværre til at ligge nederst i strikkekurven, bare fordi den skulle syes sammen - og hende "monteringssofie" holdt vist sommerferie. Den blev så reddet ved sidste strikkekomsammen af Elsemarie, som viste mig hvordan sådan noget retstrik best monteres. Og VUPTI, så var den færdig. Opskriften fulgt til punkt og prikke - dog strikkede jeg for og bagstykker ud i et. Jeg strikkede den i babyalpaca-bomuld  fra Garnudsalg. Et helt fantastisk flot garn - og meget meget lækkert blødt. Gritt som var modtageren var meget tilfreds.
Jeg har også strikket en "tøsetrøje", navnet kommer selvfølgelig af farverne, og de er lige som Cecilie ønsker sig - hun fortæller jævnligt om sine yndlingsfarver - og det indeholder mest fra den lyserøde/pink skuffe. Så når hun fyldte 6 år, så skulle der naturligvis være en trøje i nogen af yndlingsfarverne. Her er det en top-down raglantrøje - uden opskrift. Garnet er fra et garnbytte for nogen år siden - nu fylder det ikke i lageret mere. Lidt mindre isolering her - men en varm Cecilie - det er vel ikke noget dårligt bytte.
Og så har jeg været til workshop i patent ved Bente Geil. Det var en meget hyggelig søndag formiddag - 3 timer med sjov strik. Og der var noget at komme efter for mig. Jeg har aldrig strikket andet end halstørklæder i patent - og anede ikke at det både kunne være hel, halv og falsk. Det kan også være net, kryds og glat. Jow jow, - jeg blev klogere. Kom da også lige til at købe garn til en "Rundkørsel", mønsteret kommer lige om lidt i Bentes butik, men hold øje, for den er sjov.
Sidst men ikke mindst en stor tak for alle kommentarene til min røde Cecilia - jeg elsker den bluse - og jeg er næsten flyttet ind i den.
Det sidste nærbillede er af de blødeste blade, med de flotte knapper, købt på Rosenlund.

13 kommentarer:

 1. Jeg er virkelig helt forgabt i Lilly. Jeg har faktisk selv købt garn til den, der ligger og venter. Den bliver dog meget kompakt i retstrik - jeg har derfor opgivet. Din ser let og lækker ud, måske jeg skulle vælge noget andet garn?? Sød "tøsetrøje". Du får da noget fra hånden:-)

  SvarSlet
 2. Endnu en flot feminin strik:-) Der er så mange fine modeller i den bog. Garnet du har strikket med er lækkert - jeg har også købt noget af det.

  SvarSlet
 3. Det var ventetiden vaerd, for hold op hvor er den flot.

  SvarSlet
 4. Det ser også ud til at være en lækker trøje, du har fået ud af det, bare man kunne mærke på den her på skærmen.
  Også Tøsetrøjen er fin.

  SvarSlet
 5. Den ser rigtig dejlig ud, din Lilly. Garnet ligner noget der vil være godt til uldforskrækkede børnebørn?
  Patentkursus, det lyder spændende!

  SvarSlet
 6. Charlotte - trøjen er god, så bare find noget passende garn.
  Irene og Mona - det garn er bare så lækkert og blødt, kan garanteret ikke forskrække nogen Jeg har selv lagt endnu en bestilling på en anden farve.
  Tusind tak Kirsten og Lin - joe gramseeffekten er høj, men det kan man dog stadig kun IRL

  SvarSlet
 7. Hvor er den flot din cardigan.
  Min lå i skabet,efter at have set din er den fundet frem igen ;)

  Yt

  SvarSlet
 8. Åh, din Lilly er blevet flot! Skal du strikke en til dig selv også?

  Spændende workshop! Dejligt når man får noget ud af det og lærer nyt - og ikke mindst hygger med andre strikkeentusiaster!

  SvarSlet
 9. Lily er bare skøn! Jeg må ud og finde garn til den...

  Og fin tøsetrøje - lige de rigtige farver.

  SvarSlet
 10. Hvor er den bare flot den Lily, og den anden bluse er også smuk. Har også købt garn til Rundkørsel da Bente var hos os i torsdags, den så nemlig meget spændende ud.

  SvarSlet
 11. Hvor er Lilly bare flot, den ser super blød ud
  :-))
  Det bliver rigtig spændende ,at se rundkørsel fra Bente, hun laver nogle lækre modeller.

  SvarSlet
 12. Meget, meget smukke blade og kæk tøsetrøje :-) Patent er jo en hel videnskab, både spændende og udfordrende - der er som regel noget at lære på sådan en workshop :-) Spændt på at se den nye - jeg har stadig Dydsmønster liggende i pakken, men der er jo en del UFO´ der skal være færdige først :-)

  SvarSlet
 13. Dejlige trøjer du har strikket - og begge i skønne farver... Jeg er heller ikke glad for montering, så i min strikkekurv samler sig ofte flere hængepartier... ;o)

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif