mandag den 29. marts 2010

Hyggesokker

Så er sokkerne til projekt hyggesokker klar til afsending, og nu tror jeg nok at der skal gå et par dage før jeg skal strikke sokker igen. det er dejligt tv-strik, men det erogså lidt kedeligt i længden.
I dag har jeg også været ude at købe en lille gave, vi har nemlig brylupsdag idag, og min søde mand har virkelig fortjent en erkendtlighed for året der er gået.
Nu kan jeg så bare gå og glæde mig til at vi får besøg af mellemste datter på tirsdag, og det forlyder at hun bliver hele påsken, det bliver dejligt.

søndag den 28. marts 2010

Dejlig weekend

Som fortalt, så skulle weekenden bl.a. bruges til et besøg på
Kvindemuseet i Århus for at se "Netmaskernes" udstilling af
deres fortolkninger af dronning Margrethes kjoler og dragter gennem tiderne. Det var en fantastisk udstilling, meget
spændende at se hvordan strikkedesignere kan fortolke. Der var såmænd også små finesser som vi "almindelige strikkere" kan blive inspireret af. Bl.a. kan man med en  lang strikket snor lave blomster, det kan jo også bruges til f.eks. at lave en bil på en drengetrøje, eller et hjerte på en pigetrøje. Det er i hvertfald noget der er blevet indskrevet et sted inde i hjernen under rubrikken idéer ! Efter denne skønne udstilling, og et hurtig tur gennem resten af museet, gik vi på resturant og spiste en frokost. Det er jo ikke så ofte at jeg har muligheden for at være sammen med alle tre døtre på en gang, så når det endelig lykkes, så nyder jeg det så meget mere. Denne lørdag var sådan en stund, og vejret var pragtfuldt, så det blev også til en lille gåtur i byen. Det er længe siden jeg har været i Århus og slentre, men dejligt at gå og se på butikker - shoppe lidt, nyde selvskabet. 
Vel hjemme igen skulle yngste så til at lave optagelses-opgaven til TEKO færdig.  
Her ses et par af hendes designforslag. Jeg har ingen forstand på de dele, men synes at hun har lavet et flot arbejde, og håber så meget for hendes skyld at det er nok til at hun bliver optaget på hendes drømmestudie. Det betyder vel altid meget for forældre at deres børn kommer igang med noget som de gerne vil.
Weekenden blev også brugt til at bage nogle boller, det plejer at falde i god jord med nybagte boller, og det er unægtelig lidt sjovere når der er flere til at spise dem.
Idag har jeg kørt yngste til Brande til mine forældre,hvor hun skal være til imorgen, hvor opgaven skal afleveres i Herning - og derefter returnerer hun til København. Så er det ikke godt at vide hvornår jeg ser hende igen, men sådan er det jo når man bor så langt fra hinanden. Inden hun drog afsted fik hun lige den sjælevarmer som jeg har strikket til hende, jeg havde håbet at få et billede med indhold, men det lykkedes ikke, så I må nøjes med dette flade udtryk. Den er strikket i Holst garn i farven graphit, og den blev godkendt på stedet - hun blev vist egentlig meget glad for den.
Nu er der så lige et par arbejdsdage, så er de fridage igen, og forhåbentlig indbyder vejret så til udeaktiviteter. 
    Fuglene har travlt uden for vore vinduer, og vi har så fået et nyt udtryk bragt til huse af vores barnebarn Cille. Hun mener at "fuglene sidder i kø", og sådan kan det jo godt
se ud ;-)                                                              

fredag den 26. marts 2010

Weekend

Så er buket og slik på plads til weekenden - og holdt i farver der matcher den kommende højtid - jow jow der er stil over det.
Yngste ankommer i dag, hun er her i weekenden fordi hun skal have færdiggjort noget ansøgningsmatriale til TEKO, og det vil hun gerne gøre her, så hun kan få lidt feedback på matrialet.
Efter lang ventetid ankom mine mærkater til mit strik idag - det blev bestilt ved Fjølner i Viborg d. 11. februar - og har været ude for mange forviklinger før de landede hos mig idag - men jeg synes de er fine, og jeg glæder mig til at sy dem i yngstes sjælevarmer og mellemstes trøje.
I morgen vil vi tage til Århus for at gå på Kvindemuseet og se udstillingen "Kongelige inspirationer". Det er 24 maskinstrikkede unikamodeller som er lavet over nogle dragter og kjoler som dronning Margrethe har båret gennem årene - og udført af medlemmer af kunsthåndvrkergruppen "Netaskerne". Jeg glæder mig meget til at se det - har læst andre webstrikkeres anmeldelser, og de var gode.

tirsdag den 23. marts 2010

Øv øv øv

For nu at være helt ærlig, så er jeg bare så træt af selvstribende strømpegarnsnøgler med knuder !!
Jeg plejer at gøre en dyd ud af at strømperne er ens, men når jeg gerne vil strikke et par i størrelse 45, så kan jeg ikke få garnet til at slå til når der skal kompenseres for hele 3 brud på mønsteret (indtil videre)!
Jeg bliver ramt af min håndgerningslærerinde, som i min skoletid straks kaldte mig en sjuske hvis jeg ikke fik tern og striber til at passe.
Men lige denne gang overhører jeg hendes (og min egen) stemme - og strikker et par strømper som er forskellige - og  håber at der er en ungersvend på julemærkehjemmet som alligevel synes at de er "fede" - og så sender jeg onde tanker til dem der laver strømpegarn med knuder - ØV

søndag den 21. marts 2010

Forårsdufte og store beslutninger

Det er dog et fantastisk forårsvejr i dag - den sidste sne er lige ved at give op - fuglene er i den grad i forårshumør - og er jeg også.
I dag har jeg været ude i haven en times tid - dejligt mildt vejr, og jeg fik klippet en buket Ribes - det er den slags som dufter, så nu dufter det af forår i stuen. Buketten står lige der hvor jeg ser hen når jeg sidder og strikker - så det er jo en dejlig udsigt, og et passende sted at hænge de "påskeengle"
jeg fik i "Operation Påskeglad".
Jeg har også hængt påskeæg op i troldegrenen, så er der lidt liv i det hjørne også. Midt i al denne pynten op, og mens jeg strikker derudaf på et laaaaangt ærme på yngstes sjælevarmer, så kommer der jo en masse tanker igennem hovedet om hvad jeg ellers skal strikke, og hvordan.
Det er hermed besluttet at jeg vil deltage i denne konkurrence, for jeg synes at det er kanldhamrende godt initiativ, så to par strømper skal strikkes dertil.
Endvidere er det besluttet at jeg vil lave mit eget "VM for hjemløse", sådan at forstå at under alle de kampe jeg ser under VM i sydafrika, skal jeg strikke huer, halstørklæder og strømper til hjemløse.
Med alle disse store beslutninger ønsker jeg alle en god søndag, og håber at jeg snart er færdig med den sjælevarmer - sådan nogle lange ærmer er dødkedelige at strikke !

fredag den 19. marts 2010

Se lige her ..........

Så blev jeg også ramt af "operation Påskeglad - og jeg må sige at jeg blev glad - se lige denne fotte indpakning, og indeni var der bare gode sager - mange tak til Camilla Gissel.
Så opfyldt af denne gode påskeglæde, så strikker jeg videre på sjælevarmeren til yngste, den er inspireret af denne, men strikket i Super Soft fra Holst garn i Graphite.
Der skal selvfølgelig lidt ændringer til fordi strikkefasthed og så videre ikke passer helt - men mon ikke det går alligevel.
Ellers skal resten af ferien bruges til gåture, lidt shopping og lidt familiebesøg, kort sagt; afslapning.

torsdag den 18. marts 2010

Ferie

I denne uge har jeg ferie fra jobbet, ferien blev bestilt fordi jeg troede at på denne tid af marts måned kunne jeg starte forårsklargøring af haven. Et kort kik ud af vinduet siger mig at det ikke kan lade sig gøre.
I stedet kørte Jan og jeg en tur til Flensburg, en hygge/ose/shoppetur, og som det kan ses, så fik jeg købt lidt garn og nogle strikkepinde som jeg manglede.
Om jeg manglede garn - jeg mangler altid garn, og når der er gode tilbud, så slår jeg til. Jeg fik to sæt strikkepinde for 9,90 euro det er vist ikke for dyrt.
Ellers er ferien bl.a. blevet brugt på at passe Cille, vores barnebarn på 4 år som var syg - en dejlig dag. Cille er jo egentlig kun Jans barnebarn, men jeg føler nu at hun også er lidt min.
Hun kom til os tirsdag aften, og onsdag morgen så hun at jeg færdiggjorde et par strømper
til Jan, dette fik Cille til at udbryde at sådan nogen ville hun også gerne have - men det skulle altså være i pigefarver. Vi kikkede i kasserne og fandt noget der passede damen. Jeg satte mig i lænestolen, slog 44 masker op, og strikkede det meste af dagen, mens Cille legede rundt om mig. Ind imellem skulle hun lige have en hånd til at få dukken i tøjet eller andet som en voksen kan bruges til, men ellers holdt hun mig til ilden ved med jævne mellemrum at komme og se om jeg snart var færdig - og sørme - da hendes forældre og lillebror kom til aftensmad kunne hun stolt vise sine nye strømper frem.
Garnet til strømperne kom fra Markno - Jans er strikket i Hot Socks Cotton Stretch, noget underlligt elastisk garn at strikke i, men det færdige resultat er lækkert. Cilles er strikket i Fortissima Socka Mexiko Cotton Strech, lækkert garn at strikke i, begge garntyper er med
41 % bomuld og 39 % uld, dertil lidt polyamid og polyester.
Næste projekt bliver en sjælevarmer til yngste - det har hun ønsket sig længe, og nu har jeg fundet et mønster, som næsten passer mig, og garnet er indkøbt ved Holst Garn.

lørdag den 13. marts 2010

Mudderbrun eller salthvid

Næh - den er stadig pænt rød min lille bil !
Hvor er det dejligt igen at kunne gå ude og vaske bil - uden fare for liv og lemmer - og uden at skulle iklæde sig mange lag tøj.
Men som det også ses på billedet, så skal der stadig nogle centimeter tøvejr til før vi er snefrie - men det går bestemt den rigtige vej.
I dag bliver det ikke til megen strikketid - der er en masse vasketøj der skal ordnes, og så skal jeg til Sanne Salomonsen koncert i aften med forudgående spisning - det bliver en kanon aften.
God weekend rundt i det ganske land.

fredag den 12. marts 2010

Nu kan sommeren godt komme

For nu er min første sommertop i år færdig - og sekvom garnet var uelastisk og lidt hårdt at strikke i, så er toppen helt bestemt et hit.
Dejlig blød og så er jeg helt vild med farven, som ligner et blødt mostæppe i en mørk skov.Nu er det så at overvejelserne starter; skal jeg starte med noget nyt, som f.eks denne sommertop, som jeg har garn til. Jeg kunne også strikke "Kryds og Tværs" af Else Schjellerup færdig, eller strikke de strømper jer er begyndt på færdige....
Sidste weekend havde vi besøg af ældste, hun havde stof med, for der skulle syes et
par "posebukser". Hun gik igang med at finde mønster - tegne - klippe og sy - og som billederne illustrerer så lykkedes operationen ganske godt :








Og mens ældste var travlt optaget af sit projekt, så fik jeg gjort trøjen til Karen færdig - hæftet ender og syet sammen under armene. Dejligt at færdiggøre noget - især når det er opskrifter der tager hensyn til min manglende lyst til større sammensyninger.
Som det ses, så er farvekortet fra Holst garn også fremme, det koster jo ikke noget at drømme.....
Vi fik da bl.a. set hvilken farve ældste godt kunne forestille sig at få en trøje i.
Ugen er også blevet brugt til at får købt en påskegave, som skal sendes til Fyn, så håber jeg at den falder i god smag der hvor den lander. Det er nu lidt hyggeligt at der er en der har lyst til at bruge tid på at vi er mange der kan blive glade op til påske.


torsdag den 4. marts 2010

Paro, Buddhahah og en lang køretur

Idag har jeg været en tur i Odense for at mødes med en masse andre gæve mennesker om en sæl. På min arbejdsplads har vi nemlig en Parosæl, som hedder Boris. Dagens erfa- møde var det treide erfa-møde jeg var med til om denne sæl, og også det sidste, for uanset hvor mange fotræffeligheder han nu måtte have, så kan selv en sæl ikke tåle så meget opmærksomhed. Vores gamle beboere er såmænd også lige så glade ved ham alligevel. Men når vi nu var kørt helt til Odense - en lang tur, så ville vi da også tage imod muligheden for at se "Innovation for robot- & velfærdsteknologi", og der så jeg så denne Buddhahah - er han ikke bare dejlig ?
 
 Hjemturen blev endnu længere end udturen, for der var sket et større uheld på motorvejen, men alt i alt en interessant dag - hvor jeg ikke fik rørt strikkepindene fordi det var mig der havde rattet.

tirsdag den 2. marts 2010

NEJ NEJ NEJ

Jeg gider ikke mere sne - men altså det bliver bare ved og ved. Sådan så der ud i morges da jeg skulle på arbejde - og det kalder de forår !!!


I løbet af dagen er det så faktisk blevet solskin - men alligevel - ØV.