lørdag den 9. marts 2013

Strømpe trio

Der har været gang i strømpepindene, det er så nemt at tage frem, når der er fodbold i fjerneren.
Øverste par er strikket efter opskrift i Regia Hand-dye Effekt. Strikket 2 på en gang med magic loop.
Dem med farve på hæl og tå er strikket toe up, 2 på en gang magic loop, og i Brugsens strømpegarn, også kaldet "betongarn". Dem er jeg rigtigt godt tilfreds med, da det langt om længe er lykkedes mig at finde en god måde at strikke kile og hæl på, når det er fra tåen og op. Jeg fik tag i Lene Randorffs "Flere på en pind" og wupti, så var der en god hæl, med plads til høj vrist.
Det sidste par er strikket i Regia Extra Twist Merino Color, på strømpepinde, oppe fra og ned. Det er den måde, jeg engang for mange år siden, lærte at strikke strømper, og det er stadig den mest afslappende måde for mig.

søndag den 3. marts 2013

Forårsbluse

 Nu kan det kun gå for langsomt med at få foråret indstalleret i naturen. Men så længe det stadig fryser om natten, må jeg nok væbne mig med tålmodighed. Det forhindrer mig heldigvis ikke i at strikke til foråret. Valget faldt på en bomuldsbluse i grøn, som rigtig græsgrøn. Den blev fundet i en netbutik, jeg husker ikke hvilken, men det er en af yndlingsdesignerne der har kreeret den. Jeg har så lavet den om til en kortere bluse med korte ærmer, såden kan jeg nemlig bedste lide bomuldsstrik, jeg synes at det bliver for tungt hvis det er lange modeller med lange ærmer.
Jeg ville da gerne have fremvist den med indhold, men jeg er alene hjemme idag, så det må vente, jeg kan bare sige at den er dejlig, og den sidder lige som den skal.
Jeg har også stikket en "Bifrost", eller i hvertfald noget der ligner en glad regnbue.
Det var Karen i strikkeklubben, der havde forelsket sig i nogle striber i Kauni. Jeg tog igen udgangspunkt i Hanne Pjedsteds "Ane". Karens husbond ønskede sig stribede sokker, så billedet viser familiestriber.
Nu vil jeg strikke videre, mens jeg venter på foråret.