fredag den 16. september 2011

Valencia er varmt og dejligt

Her er der ikke tale om garn, men en dejlig storby ! Vi har været der en uge, og det er en spændende by, med mange flotte bygninger. Vi var særligt optagede af området der tidligere var flod, men som nu, hvor floden er ført uden om byen, er blevet et reakreativt område. Det er fantastisk set af byplanlæggerne, og det givet er grønt og frodigt liv midt i byen, som ikke ses i så mange storbyer.
Der er også mange gamle bygninger, og der er masser af historiske indslag for dem der er interesserede i de ting. Jeg oplever bare, lader sanserne få frit spil, og lader batterierne op, og det går fint i spænd med at gå omkring og bare se...
Vi gik meget, vi sad på caféer og nød bare at lade det pulserende liv strømme forbi. Vi holder begge meget af at sidde og betragte de mennesker der er omkring os - det bruger vi faktisk rigtig meget tid på når vi er på ferie.
Vi var på en turistbustur rundt i hele byen, meget interessant, det har vi aldrig gjort før, men det kan måske godt blive noget vi gentager andre steder. Det giver et hurtigt overblik over byen.
Det var også en fodboldtur, og vi var på Camp de Mastella for at se kampen mellem Valencia og Athletico Madrid, en kamp der blev spillet kl 22 om aftenen, og vi sad i t-shirt - dejligt.
Hele ugen havde vi rigtigt fint vejr, 27-35 grader og en lille brise fra havet gjorde det himmelsk.
Det blev ikke til garnkøb, ikke fordi der ikke var garnbutikker, men på en eller anden måde så havde jeg glemt mit shoppegén derhjemme. Der blev strikke lidt, men det var nu mest på flyveturene, og mest strømper.
Det bedste indkøb jeg lavede var en helt fantastisk Desgual taske - den er jeg så glad for.

Til sidst et billede af strømperne, helt almindelige, og dog har jeg leget lidt med skafterne - de ryger i gavekassen til senere brug.

mandag den 5. september 2011

Lilly, tøsetrøje og patent i alle afskygninger

Så blev "Lilly - de blødeste blade" færdig, og den var længe undervejs. Lad det være sagt med det samme, den er smuk og lækker. Den blev opstartet under Wimbledon-tennis, 1 million retmasker, det er tv-strik. Da så ærmer og bul blev samlet, så blev den mere sjov at strikke, men med de fine beskrivelser Lene Holme Samsøe laver, så bliver det aldrig et problem. Så kom den desværre til at ligge nederst i strikkekurven, bare fordi den skulle syes sammen - og hende "monteringssofie" holdt vist sommerferie. Den blev så reddet ved sidste strikkekomsammen af Elsemarie, som viste mig hvordan sådan noget retstrik best monteres. Og VUPTI, så var den færdig. Opskriften fulgt til punkt og prikke - dog strikkede jeg for og bagstykker ud i et. Jeg strikkede den i babyalpaca-bomuld  fra Garnudsalg. Et helt fantastisk flot garn - og meget meget lækkert blødt. Gritt som var modtageren var meget tilfreds.
Jeg har også strikket en "tøsetrøje", navnet kommer selvfølgelig af farverne, og de er lige som Cecilie ønsker sig - hun fortæller jævnligt om sine yndlingsfarver - og det indeholder mest fra den lyserøde/pink skuffe. Så når hun fyldte 6 år, så skulle der naturligvis være en trøje i nogen af yndlingsfarverne. Her er det en top-down raglantrøje - uden opskrift. Garnet er fra et garnbytte for nogen år siden - nu fylder det ikke i lageret mere. Lidt mindre isolering her - men en varm Cecilie - det er vel ikke noget dårligt bytte.
Og så har jeg været til workshop i patent ved Bente Geil. Det var en meget hyggelig søndag formiddag - 3 timer med sjov strik. Og der var noget at komme efter for mig. Jeg har aldrig strikket andet end halstørklæder i patent - og anede ikke at det både kunne være hel, halv og falsk. Det kan også være net, kryds og glat. Jow jow, - jeg blev klogere. Kom da også lige til at købe garn til en "Rundkørsel", mønsteret kommer lige om lidt i Bentes butik, men hold øje, for den er sjov.
Sidst men ikke mindst en stor tak for alle kommentarene til min røde Cecilia - jeg elsker den bluse - og jeg er næsten flyttet ind i den.
Det sidste nærbillede er af de blødeste blade, med de flotte knapper, købt på Rosenlund.