mandag den 28. marts 2011

Ude godt, men hjemme bedst

Der har været lidt stille her på bloggen, og det skyldes først at der ikke har været så meget at skrive om. Det er ikke meget strik der bliver færdigt her på matriklen i øjeblikket. Men det skyldes også at vi har været på ferie.
Vi har været på Gran Canaria på en totalt "slappeaf-ferie". Jeg har jo efterhånden erkendt at min "nedsmeltede" hjerne har brug for ro og masser af tid til at oplade. Det nye er at Jan også er kommet til et punkt hvor han kan mærke at han har brug for at gå ned i tempo. Så vi har været nede i tempo i en uge, nærmest gået helt i stå. Vi havde lejet en lejlighed ved Playa de Amadores, og lejligheden var bare rigtig god. Billederne her ved siden af, viser udsigten fra terrassen, hvor jeg ofte tog lidt strikketid. Ellers blev ugen brugt på at bade, solbade, gå lange ture, og kun ganske få ture ud at se. En af de ture vi alligevel fik  
lavet var til et marked i Puerto de Mogán, se det var et charmerende sted. Smukke blomster, en havn med masser af liv og charme, tjenere der talte spansk eller engelsk. Hvorfor jeg skriver det - joe, i området hvor vi boede var det nok lidt (meget) for turistet. Tjenerne brugt meget at "snakke dansk", og kalde mig for "lillemor" mens der smilede skælmsk til mig. Helt kort, så rejser jeg ikke til Spanien for at blive tiltalt på gebrokkent dansk.
Men pyt, ugen var dejlig alligevel, vi fik det vi kom efter, nemlig dejlig varmt vejr, en masse sol, fred og ro.
Vi kan så vælge at lave vores hjemmearbejde ordentligt hvis vi både vil have varme og lidt mindre "dansk"  en anden gang.
Mit strikketøj til turen blev en trøje i vendestrik i solskinsfarver. Jeg fik strikket en halv trøje, og det er jo egentlig meget godt gået, når man tænker på at jeg nåede så langt ned i tempo at det var lige før coma-niveau!!
Noget af det der også er facinerende når man rejser sydpå, er hvor hurtigt det bliver mørkt. Solnedgangene er hurtige og meget smukke. Herunder ses en af slagsen, taget nede på stranden, efter at alle liggestolene var forladt.

5 kommentarer:

 1. Herligt at I kunne geare ned. Ja, at blive tiltalt paa ens eget sprog er ikke det mest eksotiske, men men. Jo solnedgangen er meget pludselig hernede sydpaa.

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder fra Spanien, Puerto de Mogán, der ville jeg gerne bo et par måneder om året.
  Mht. at blive tiltalt på dansk. Jeg har i et par år gået til spansk undervisning, og har også moret mig når jeg på mit bedste spanske taler til dem.
  De svarer smilende - på engelsk - eller i værste falg, dansk.
  Og jeg vil jo gerne bruge mit spanske ordforråd.
  Men, jeg tror de gør det for at være flinke, ind imellem.
  Fortsat rigtig god dag

  SvarSlet
 3. Lyder skønt. Vi har brug for at gå helt i stå en gang i mellem, men tillader os det kun alt for sjældent. Og så er det jo perfekt timing med hjemkomst til de spæde forårstegn.

  SvarSlet
 4. Skønne billeder! Jeg får et helt sug i maven af udelænsel ved at kigge på dem :-D Og det er bare superskønt at gå helt ned i tempo!
  Kh Karen

  SvarSlet
 5. Deilige Puerto de Mogán, det er mitt vinterparadis. De siste årene har jeg tilbragt 3-4 uker der ved juletider. I 21 år ferierte jeg i Puerto Rico, men fant ut at jeg ikke lenger ville bo i en "turistghetto".

  Blanding av lokalbefolkning og turister i Mogan er bare SÅ deilig. Her får jeg også snakket litt spansk når jeg vil.

  Amadores er et fantastisk sted om man kun søker ro. Det er noen herlige bilder du deler med oss lesere. Takk!

  Jeg har skrevet mye om Gran Canaria, spesielt Mogan på bloggen min. Velkommen på besøk!

  SvarSlet

Jeg elsker at få kommentarer - og gode fif