torsdag den 29. november 2012

Feriecardigan fra Karen noe

Så blev det endelig tid til et indlæg igen.
Denne gang er det en Feriecardigan fra Karen Noe, strikket i Rustik naturgarn og merc. bomuld. Trøjen udmærker sig særligt ved at den er strikket flere gange, fordi strikkeren havde en periode med dårlig koncentration, og derfor ikke kunne læse eller forstå ! Dertil skal lægges at Rustik er et ganske rædselsfuldt garn at strikke med, det er hårdt, og så skiller det i tråde, så uden udelt opmærksomhed, så får man kun en enkelt tråd på pinden, og så ser der utroligt sjusket ud - og er sikkert heller ikke særligt holdbart.
Men når jeg er færdig med al denne piberi, så er trøjen altså blevet rigtig flot, og det er helt sikkert en dejlig sommer cardigan.
Den er strikket til Karen i strikkeklubben, og derfor er bisen i ryggen udeladt, ingen grund til at noget klumper bagpå når man er kørestolsbruger. Ærmerne er også forlænget til lange ærmer, efter ønske fra modtageren.
Ellers er der vist ingen ændringer, og opskriften var helt OK, hun kan jo ikke gøre for at jeg led af "alternative synsforstyrrelser".
Trøjen er prøvet, og godkendt, men jeg har ikke billeder med indhold, da vi oftest mødes om aftenen, og det gør det ret umuligt at tage ordentlige billeder.



torsdag den 1. november 2012

Yngstes design





Her ses min mor som kom på besøg ved mellemste i sin nye stribede, og den klæder hende helt sikkert. Ved siden af hende ses yngste, og det er hende dette indlæg hendler om. Hun udfordrer mig jævnligt med "mor kan du strikke ..." og så kommer der en beskrivelse, nogen gange er det en  nem lille sag  en anden gang var det et større projekt
Denne gang var der et ønske om en trøje, og hun er helt sikkert blevet mere klar i tegningerne, så nu ligner det et rigtigt design.

Så under et besøg herhjemme blev der udfærdiget en tegning, med mål og mønstertegning. Garnet blev valgt, farven nøje gennemtænkt og valgt. Så var der bare udførslen tilbage. Jeg tænkte godt nok at der kunne blive nogen udfordringer undervejs, for selvom jeg strikker en del, så er jeg ikke så stiv i raglan og halsåbninger, at jeg bare kan strikke det uden opskrift. Da jeg klagede min nød til yngste, smiler har smørret og siger at jeg har godt af at blive udfordret lidt! Men det var bare på med vanten. Garnet blev bestilt hos Holst Garn og der var, som altid, hurtig ekspedition, to dage, så var garnet her. Jeg havde dog lige lidt andre ting der skulle være færdige. Yngste meldte sin ankomst sidst i efterårsferien, og så var det bare med at få hurtigstrikkerne igang, for jeg kender hende godt nok til at vide at hun er noget utålmodig med mig - den trøje skulle bare være færdig, så hun kunne få den med hjem. Jeg har noget med at strik skal være nøjagtigt, og helst også symetrisk, med mindre at designet er tydeligt asymetrisk. Så en af udfordringerne var at få raglanindtagningerne til at se ordentlige ud. En anden var, som tidligere skrevet, at få lavet en pæn hals. Raglanindtagningerne gik fint, og jeg blev meget tilfreds med dem. Halsudskæringen derimod drillede en del, tre forsøg skulle der til før den sad
som den skulle. Jeg er helt sikkert helt og aldeles inhabil, men jeg synes at trøjen vidner om en designerspire der har sans for detaljerne, og som kan se hvilke muligheder garnet giver for effekt. Blusen er jo egentlig meget enkel, men den ser hammergodt ud med firkanterne, som bare er skabt af ret og vrang. Så jo - jeg er lidt stolt over hende, men sig det ikke højt, for så kommer hun bare med flere tegninger, og jeg hygger mig egentligt meget godt med at strikke færdige strikkeopskrifter, hvor der ikke skal tænkes helt så meget.
Her ses yngste så i eget design med den vesthimmerlandske natur som baggrund
Skulle du have fået lyst til at strikke modellen så følger "opskriften" på de næste to billeder.