mandag den 26. december 2011

Julegaver 2011

På sådan en dejlig 2. juledag bliver der tid til at lave et indlæg på bloggen. Den lever et lidt stille liv, men det skyldes både at der ikke var så meget at vise frem, og så den kendsgerning at det er svært at nå alting.
Der blev strikket lidt til julegaver, og modsat hvad reklamebranchen forsøger at bilde os ind, så falder bløde pakker på et godt sted i min familie. Først to gaver som skulle sendes ud i verden - eller i hvert fald til Østjylland. Strømper til en svigersøn, og grydelapper til en anden. Grydelapper strikket i Fritidsgarn, filtet lidt så de blev lækre og tætte. Strømpegarnet var fra lageret, sandsynligvis købt hos Markno.
 Der blev strikket halsrør til nogen af de voksne piger. 
Til venstre ses først et grovere et, strikket i Chunky fra Hjertegarn. Et meget lækkert garn i 98 % babyalpaka og 2 % nylon. Det er ligesom en række luftmasker der skal strikkes med, det er meget elastisk og lækkert blødt, og så vejer det næsten ingenting. En god oplevelse at strikke med - og det færdige resultat var så lækkert og blødt, med tryk på et langt ø.
Det andet halsrør strikket i Rustic fra Hjertegarn. Her er indholdet 83 % babyalpaka og 17 % nylon. Dette garn er noget tyndere, endnu mere elastisk og også her er det færdige reslutat meget lækkert og blødt. Pulsvarmerne er også strikket i Rustic. Alle tre opskrifter fundet i Kreativ Strik, forskellige numre.
Der blev også strikket et halsrør i Navia Trio, dobbelt garn - og i mønsteret fra Stockholm Scarf, og et par pulsvarmere i samme mønster, men i enkelt tråd. dette sæt blev desværre ikke foreviget i mit kamera, da tiden blev lidt knap tæt på jul, da det var min lod at arbejde både d. 23. og d. 24. i dagvagt. 
Sidste strikkede julegave fra min hånd i år var en ottekantet poncho.
Den er designet af Lene Trojel Bertelsen, købt ved Uldbutikken, Haderup (jeg kan ikke finde et link !).  Opskriften er meget let at følge, så det gjorde jeg - ingen svinkeærinder overhovedet. Garnet er  Gotlandsk Pelsuld, lidt hårdt ved fingrene at strikke i, men dejligt formfast når det er vasket. 
Ældste havde selv bestilt denne poncho, så mon ikke den falder i god jord, jeg synes faktisk at den er ret flot i al sin enkelhed.
Nu vil jeg vende tilbage til familien og nyde min fridag i fulde drag, og ønske alle der læser med her et godt og lykkebringende nytår. Må den forme sig med mange glæder, med gode oplevelser og megen strik.


mandag den 12. december 2011

Hop postmand Per

I dag har jeg været på posthuset med en pakke. Den skal ankomme senest d. 14. december - og jeg venter spændt på hvornår den åbnes. 
 Glædelig december derude - og husk det bliver jul alligevel.

lørdag den 3. december 2011

Forsinket åbning

Så blev det min tur til at åbne pakken i Unikarinas kreative pakkekalender. Min "åbnedag" hed 2. december, og der var gjort klar til at jeg efter en dagvagt, kunne nå hjem og fotografere i et svindende dagslys. Sådan kom det ikke til at gå. Der var (alt for) mange syge på mit arbejde, så det blev til en aftenvagt oveni - derfor må jeg bede om undskyldning for ikke at have lavet dette indlæg d. 2. december, men nu kommer det - og det var værd at vente på for mig.
 Jane fra pilfingers verden har sendt mig en rigtig dejlig julepakke. Hun undskylder med at hun har haft meget om ørene, og at hun har syet det sidste med et barn på skødet, - men kære Jane, jeg synes at det er så flot. Dette juletræ er indsat i et kort, og selvom det er et træls blitz-billede, kan det nok anes at det ikke er for folk med sarte øjne. Hvert sting er så lillebitte. 
 Der var hjerter, store syet i noget lækkert rødstribet stof, med lidt sving på - de er så flotte, og de skal hænges op, så vi kan nyde dem hver dag lige til d. 6 januar. Der var lækre tykke filtede grydelapper, sådan nogen man ikke kan brænde sig igennem, og med den flotteste finish med  rødstribede bændler syet på med træknapper. Det giver et dejligt rustikt look, som jeg godt kan lide - de vil pynte i mit køkken op til jul - og det kan godt ske at jeg glemmer at putte dem i julekassen, når der skal ryddes væk igen, for de står til at blive yndlings ! Der var også en flok stjerner lavet gennem et bæredygtigt projekt igennem Danmission af kvinder i Tanzania.
Tusind tak Jane jeg er helt overvældet, det er så flotte ting du har sendt mig, og jeg vil fremover følge med på pilfingers verden da jeg tror at der er inspiration at hente for mig.
Til sidst endnu en gang tak til Unikarina fordi hun holder os i gang her i december. Det sidste billede er et nærbillede af det flotte ophæng på grydelapperne - jeg tror at jeg kommer til at tyvstjæle idéen.