søndag den 27. november 2011

Der er noget i luften...

Når det er 1. søndag i advent er det tilladt at begynde at pynte lidt op her på matriklen. Vi er ikke til meget, eller overdådigt, julepynt, men holder af det enkle.
Adventskransen, hvis den kan kaldes i krans, er lavet i en smuk træskål som Jans far har drejet engang for mange år siden. Han var møbelsnedker, og vi har heldigvis flere ting han har lavet. 4 røde lys, og så en masse kogler fra haven, sammen med stjerneanis, nelliker og hel kanel. Det dufter helt vidunderligt, og ji min optik er det rigtig julet.
Jeg er med i en i en kreativ pakkekalender, og jeg glæder mig allerede til jeg får tilsendt en pakke fra en indtilvidere ukendt giver. Der bliver lavet så smukke ting rundt i blogland, og jeg føler mig heldig at jeg får en gave fra en af alle disse dygtigt håndværkere. Men jeg skal jo også .... så efter at være ramt af noget der ligner panik, så har jeg fået tænkt noget sammen som jeg håber kan bringe lykke der hvor det lander. Men huha - hun er bare selv så dygtig - og kreativ.
Om der ikke bliver strikket her, jo det gør der, og jeg nyder det i fulde drag. Det bliver ikke mindre af at jeg nu kan læse om hvordan strikning kan  helbrede stress. 
Jeg vidste det jo godt, for jeg har selv benyttet mig meget af det da jeg for to år siden var gjort helt ukampdygtig af stress. Den trøje som jeg strikkede på dengang afgik ved døden, men det ændrer ikke på at det stadig er vigtigt for mig at sidde lidt med strikketøjet hver dag. 
 Så mellem andre ting så strikker jeg hjerter, som filtes i 
maskinen. opskriften har jeg her fra og jeg synes at de er så nuttede. 
Til sidst et nærbillede af "dufterierne", det er en skam at man ikke kan sende dufte ud i blogland - men I må nøjes med billedet.


 

fredag den 11. november 2011

Smidt i skammekrog

På billedet her ved siden af se drengegenseren - den er nu smidt i skammekrogen. Det eneste jeg fik ud af alle mine aftaler med mig selv om at jeg skulle strikke den færdig før jeg startede andet op, var at jeg stoppede med at strikke! Det er godt nok første gang jeg har oplevet at et strikketøj i den grad kunne fratage mig glæden. En ny beslutning blev således påkrævet - trøjen blev lagt til side, og tages først frem igen når jeg har lyst. Siden har strikkepindene glødet hyggeligt, og jeg er glad igen. Det har blandt andet medført at Sjælevarmer til Karen fra strikkeklubben nu er færdig.
Den er strikket i Lama Uld fra Strikkebogen.dk, og der er brugt 250 gr af lækkerierne. Strikket på pind 6 og 7, var det et dejligt og hurtigt projekt. Garnet er meget dejligt at strikke i, men det fælder en del når det strikkes, det fortager sig dog næsten helt efter vask.
Opskriften er en kopi jeg havde liggende, og jeg kan ikke lidt udrede hvor den er fra, så det hedder vist; af udkendt oprindelse.
Den genfundne strikkelyst sendte mig også ind i Hemmelige luffer i Strik I FællesSkab. Det er en sjov måde at få et mønster på, og da jeg havde lovet mig selv at dette efterår skulle jeg mindst strikke et par luffer, så var idéen kærkommen. Jeg havde nogle problemer med de vandrette masker, men koden blev knækket, og i dag er næste del kommet, så jeg vil bruge min fridag med strikkepindene.